کد خبر 258827
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰

رئیس فدراسیون اسکی اعتقاد دارد نمی‌خواهد تیم ایران در المپیک زمستانی سوچی زنگ تفریح باشد.

به گزارش مشرق، عیسی ساوه‌شمشکی که سابقه 28 سال ریاست بر فدراسیون اسکی را دارد به همراه محمود خسروی‌وفا که او هم 28 سال سابقه ریاست بر فدراسیون جانبازان و معلولین در 2 دوره را دارد، پر سابقه‌ترین رئیس فدراسیون ایران است.

ساوه‌شمشکی می‌گوید تمام جوانب را می‌سنجد و با عقلش تصمیم می‌گیرد. او اسکی را دنیایی مجزا می‌داند و اعتقاد دارد که ورزش بخشی از روح او شده است. وی معتقد است ایران می‌تواند به بلندترین قله‌های افتخار دست پیدا کند به شرطی که ورزشکاران این رشته بتوانند در فصل‌های بدون برف کشورمان به اردوهای برون مرزی رفته و با اقامت در کشورهای برف‌خیز و سردسیر تمرینات خود را انجام دهند. این مدیر مشکل بزرگ اسکی ایران را نبود برف در حداقل 9 ماه سال می‌داند.

*در سال جاری 2 رویداد مهم پیش‌رو داریم
ساوه شمشکی در ابتدای گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه امسال 2 رویداد مهم و بزرگ پیش روی ماست، گفت: ورزشکاران کشورمان که تا این لحظه موفق به کسب 5 سهمیه المپیک زمستانی شده‌اند، راهی سوچی مسکو خواهند شد. از سال 1998 به بعد در تمام المپیک‌ها حضور داشته‌ایم. در همان سال با یک ورزشکار در المپیک زمستانی شرکت کردیم اما امسال به لطف خدا 5 سهمیه ما تا این لحظه قطعی شده و احتمال افزایش آن نیز وجود دارد. سال 2010 برای اولین بار در تاریخ اسکی ایران، یک خانم در المپیک شرکت کرد اما امسال 2 خانم در این رقابت‌ها حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: در دیگر رویداد مهم، باید خودمان را برای میزبانی مسابقات اسکی قهرمانی جوانان آسیا آماده کنیم. این رقابت‌ها اسفند ماه سال جاری در 2 بخش بانوان و مردان برگزار خواهد شد و فدراسیون تصمیم دارد در کنار تیم‌های تهران، البرز و تیم ملی، یک تیم منتخب از اسکی‌بازان سایر استان‌‎ها نیز برای حضور در این مسابقات داشته باشد.

*تعداد سهمیه‌‍‌های المپیک ایران به 6 نفر خواهد رسید
رئیس فدراسیون اسکی با اشاره به احتمال افزایش سهمیه‌های ایران در المپیک زمستانی تاکید کرد: داریوش برادران، اسکی‌روی 18 ساله‌ای است که احتمالا ششمین سهیمه ما در این بازی‌ها خواهد بود. وی از یک خانواده کاملا ایرانی ساکن آمریکا است. این جوان  تخصص زیادی در اسکی نمایشی نیز دارد. برادران در گذشته سابقه حضور در ترکیب تیم‌های ملی نوجوانان و جوانان آمریکا را داشته است. طی مکاتبات خوبی که با فدراسیون‌ جهانی اسکی و همچنین فدراسیون اسکی آمریکا داشته‌ایم، قرار بر این شده که این جوان برای ایران مسابقه بدهد. اقدامات لازم برای اخذ روادید ایرانی برادران از سال گذشته شروع شده است. برادران برای اینکه مجوز حضور در مسابقات اسکی نمایشی بازی‌های المپیک زمستانی را کسب کند، باید رنکینگ‌اش پایین‌تر از 30 باشد تا بتواند در این مسابقات شرکت کند. وی هم‌اکنون در جدول رده‌بندی فدراسیون جهانی در رده چهل و دوم قرار دارد اما اگر در تورنمنت‌های مشخص‌شده پیش از آغاز بازی‌های المپیک شرکت کند و امتیازات لازم را به دست بیاورد، مجوز حضور در المپیک را کسب خواهد کرد. در صورت تحقق این امر ایران با 6 اسکی‌رو در المپیک شرکت می‌کند. باید بگویم پدر این اسکی‌باز سال گذشته مبلغی در حدود 75 هزار دلار برای پیشرفت و حضور فرزندش در رقابت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده است. خانواده وی علاقه زیادی به حضور این جوان در ایران دارند و ما امیدواریم که او سهمیه المپیک زمستانی را از آن خود کند. پدر برادران از 5 سالگی برای پیشرفت او در اسکی سرمایه‌گذاری کرده است. ایشان به فدراسیون پیشنهاد کرده است که پسرش در المپیک با نام ایران شرکت کند و پرچم ایران بالا برود.

* برادران بهترین اسکی‌باز آسیا است
رئیس فدراسیون اسکی گفت: بازی‌های آسیایی زمستانی سال 2017 در ژاپن برگزار می‎شود. این ورزشکار در حال حاضر بهترین اسکی‌روی نمایشی آسیا است و در شرایطی که وی بتواند برای ایران مسابقه بدهد، قطعا شانس اصلی مدال طلای این رشته خواهد بود. برادران در آسیا نفر اول است و جای پیشرفت زیادی دارد.

* هنوز تیم اعزامی به المپیک زمستانی را نبسته‎ایم
ساوه شمشکی در ادامه گفت‌وگوی خود با تسنیم عنوان کرد: فدراسیون جهانی براساس رنکینگ موجود، اعلام می‌کند چه کسانی مجوز حضور در بازی‌های المپیک را دارند. از ایران 2 ورزشکاری که رتبه‌ آنها در جدول رده‌بندی  زیر 500 باشد به بازی‌ها اعزام می‌شوند. هنوز تیم اعزامی به المپیک زمستانی را نبسته‎ایم چرا که اسکی‌روهای ایران 8 مسابقه دیگر تا آغاز بازی‌های المپیک پیش‌رو دارند و ممکن است تغییراتی در رتبه ورزشکاران ایران در جدول رده‌بندی فدراسیون جهانی رخ بدهد. می‌توانستیم تیم را همین امروز ببیندیم و برای حضور در بازی‌های المپیک، اسامی را به فدراسیون جهانی معرفی کنیم اما چنین کاری را انجام ندادیم چراکه هدف اصلی ما از این کار فرصت دادن به ورزشکاران دیگر و همچنین آماده نگه داشتن نفراتی است که در رنکینگ فدراسیون جهانی جایگاه مناسبی دارند، است. ضمن اینکه فدراسیون جهانی گفته که کشورها برای معرفی نفرات خود به المپیک زمستانی تا پایان دی ماه فرصت خواهند داشت.

* نمی‌خواهیم در سوچی روسیه زنگ تفریح باشیم
«همین که در حال حاضر موفق به کسب 5 سهمیه شده‌ایم، خیلی خوب است.» وی با بیان این جمله به خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم گفت: 2 اسکی‌باز مرد و یک اسکی‌باز زن در رشته آلپاین و یک اسکی‌باز مرد و یک اسکی‌باز زن در رشته صحرانوردی، سهمیه‌هایی هستند که تا این لحظه به دست آورده‌ایم. در حال حاضر هم اعضای تیم ملی اسکی آلپاین کشورمان با 8 اسکی‌باز (5 مرد و 3 زن) به منظور برپایی اردوی تدارکاتی راهی کشور اتریش شده‌اند. نکته قابل توجه اینکه صادق کلهر، ملی‌پوش اسکی جانبازان و معلولین نیز تیم ملی اسکی را همراهی می‌کند. هدف ما از برگزاری چنین اردویی این است که نمی‌خواهیم در روسیه زنگ تفریح باشیم. قطعا ما توان کسب مدال و یا قهرمانی در المپیک زمستانی را نداریم اما می‌خواهیم جایگاه خوبی کسب کنیم. اگر اسکی‌روهای کشورمان بین 40،30 ورزشکار اول جهان باشند، نتیجه خوبی به دست آمده است. شانس مدال‌آوری ما در المپیک زمستانی صفر است اما باید خیلی تلاش کنیم تا روزی به مدال المپیک دست پیدا کنیم، ضمن اینکه ما ورزشکارانی را که سهمیه گرفته‌‌اند رها نکرده‌ایم.

* ثبات مدیریت از عوامل موفقیت اسکی است
ساوه شمشکی ثبات مدیریتی را از عوامل اصلی موفقیت اسکی دانست و خاطرنشان کرد: زمانی بود که ما در فدراسیون جهانی بر اساس قوانین موجود حق تنها یک رای داشتیم اما امروز اسکی ایران به جمع کشورهای در حال توسعه پیوسته است و مجامع جهانی حق 2 رای را برای ما قائل هستند. همین موضوع باعث می‌شود که فدراسیون جهانی اسکی سالانه 120 هزار فرانک سوئیس به ما کمک مالی کند. ثبات مدیریتی در فدراسیون اسکی باعث موفقیت ما شده به طوری که رئیس فدراسیون جهانی اسکی مرا با نام کوچک خطاب می‌کند. همین مورد باعث می‌شود که مسئولان فدراسیون‌ جهانی نگاه دیگری به اسکی ایران داشته باشند. وقتی میزبانی آسیا را مجددا به ما می‌دهند، نشانه مثبتی است. آنها می‌دانند که ما کارمان را به خوبی و در راستای اهداف مشخص شده و در راه اعتلای اسکی انجام می‌دهیم. آنها می‌دانند که این فدراسیون ثبات دارد پس به آن توجه می‌کند. وقتی مجامع بین‌المللی ثبات را در فدراسیون می‌بینند به ما این اجازه را می‌دهند که مجددا میزبان مسابقات اسکی قهرمانی آسیا باشیم.

* به عنوان نائب رئیس کنفدراسیون آسیا موظفم به رشد این رشته کمک کنم
رئیس فدراسیون اسکی تاکید کرد: لیگ‌های ما در اسکی تورنمنت بین‌المللی است. کشورهای همسایه برای اینکه سهمیه المپیک را کسب کنند، قصد دارند در مسابقات ما حضور یابند. به طور مثال یکی از کشورهای همسایه به ما نامه زد و گفت که شما چه کمکی می‌توانید به ما در راه کسب سهمیه المپیک زمستانی بکنید؟ ما هم به آنها گفتیم ورزشکاران خود را به ایران بفرستند تا در کمپ‌های ما تمرین کرده و همچنین در رقابت‌های ما شرکت کنند. کشورهایی مانند پاکستان، هندوستان، ازبکستان و تاجیکستان خواستار چنین مواردی هستند. من هم به عنوان نائب رئیس کنفدراسیون آسیا این وظیفه را دارم که به رشد این رشته در آسیا و ایران کمک کنم.

* ابلاغ من و کفاشیان در یک روز صادر شد
از سال 1360 تا 1368 به عنوان رئیس فدراسیون اسکی در راس کار قرار داشتم. در یک مقطع 4 ساله و از سال 68 تا 72 به عنوان نایب رئیس فدراسیون فعالیت کردم و مجددا از سال 73 تا به امروز در راس فدراسیون قرار دارم. حاج مصطفی داودی در یک روز ابلاغ من و علی کفاشیان را که آن زمان در فدراسیون دوومیدانی بود، صادر کرد. البته زمانی که شهید رجایی وزیر آموزش و پرورش بود، بنده به عنوان رئیس اسکی مدارس معرفی شدم که این سمت تا همین امروز هم بر عهده من است.

* می‌گفتند اسکی یک رشته اجنبی است
وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به انقلاب شکوهمند اسلامی تاکید کرد: اوایل انقلاب مسئولان کمیته وقت اعتقاد داشتند که این رشته ورزشی، طاغوتی و اشرافی است و اجازه فعالیت چندانی به آن نمی‌دادند. با فعالیت‌ها و رایزنی‌های مداوم سعی کردیم مانع شویم که اسکی از بین برود. اوایل دوستان می‌گفتند که اسکی باید به صورت جداگانه باشد و بانوان در یک پیست و آقایان هم در یک پیست به تمرین و بازی بپردازند. زمانی که رئیس فدارسیون شدم، ایده‌ای دادم که با یک طناب پیست به 2 بخش تقسیم شود. خانم‌ها در یک سمت و آقایان در سمت دیگر فعالیت کنند. پیست‌های دیزین و شمشک کشور تا سال 80 در اختیار سازمان ایرانگردی و جهانگردی  بود. پس از آنکه این پیست‌ها در اختیار فدراسیون قرار گرفت، مجوز اسکی کردن بانوان و آقایان به صورت خانوادگی در یک پیست با هم داده شد که تا امروز هم همین موضوع وجود دارد.با توجه به اینکه این رشته ورزشی پوشش مناسبی و اسلامی دارد، زیاد مشکل خاصی در آن رخ نمی‌دهد.

* اگر شرایط مهیا باشد در انتخابات فدراسیون اسکی شرکت می‌کنم
رئیس فدراسیون اسکی در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیون اسکی گفت: در انتخابات فدراسیون اسکی با یاری خداوند شرکت خواهم کرد، البته باید ببینم که آیا جامعه ورزش خواستار حضور من هست یا خیر. به طور مثال نمی‌شود که مسئولان وزارت ورزش خواستار حضور شما باشند اما خانواده اسکی شما را نخواهند و یا برعکس. هر 2 طرف باید خواستار حضور من در فدراسیون باشند. اگر این شرایط محقق بود و سایر موارد نیز مهیا شد در انتخابات حضور خواهم یافت. من بچه شمشک هستم و از 4 سالگی در پیست‌های اسکی ورزش کرده‌ام. در تمام دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و بزرگسالی با اسکی زندگی کرده‌ام. اسکی روح و کار من است.

* هیچ کس پشت درب اتاق من نمانده است
ساوه شمشکی یکی از دلایل ثبات خود و آرامش فدراسیونش را نحوه تعامل با ورزشکاران و اهالی اسکی دانست و تصریح کرد: همواره حتی در ساعات‌های اولیه بامداد پاسخگوی تلفن ملی‌پوشان و ورزشکاران اسکی کشورمان هستم. هیچ‌گاه ورزشکار و یا مسئولی از اسکی پشت درب‌ اتاق من نمانده است و من این کار را وظیفه خودم می‌دانم تا به خواسته‌های آنها رسیدگی کنم.

* بدترین خاطره‌ام قطع شدن پای کلهر بود!
وی در مورد بدترین خاطره مدیریت خود بر فدراسیون اسکی خاطرنشان کرد: بدترین خاطره‌ام به زمانی برمی‌گردد که به دلیل عدم وجود امکانات کافی و استاندارد در یکی از پیست‌های کشور، پای صادق کلهر از زانو قطع شد. وی در حال اسکی‌کردن بود که با کابل تله‌اسکی برخورد کرد و پایش از زانو جدا شد. آن کابل در زیر برف پنهان شده بود. این یکی از بدترین خاطرات من در اسکی است. البته ریزش بهمن بر سر دانش‌آموزان را هم نمی‌توانم فراموش کنم.

* بانوان مجرد هیچ منعی برای حضور در پیست‌های اسکی ندارد
رئیس فدراسیون اسکی اظهار داشت: مشکلات 2 سال گذشته مبنی بر اینکه بانوان باید با سرپرست وارد پیست‌های اسکی شوند، شایعه‌ای بیش نبود. در همان زمان مسائل موجود را پیگیری کردیم و همه چیز رفع شد.در آن مقطع متوجه شدیم ایجاد این شایعه و مشکل، حربه تورهای اسکی ترکیه و ارمنستان برای تبلیغات و به دست آوردن مشتری بوده است. در آن مقطع نه از طریق وزارت ورزش و نه از طریق اداره اماکن "ناجا" چنین موضوعی به ما ابلاغ نشده بود و این موضوع اصلا صحت نداشت. تاکید می‌کنم که در طول سال بانوان مجرد می‌توانند بدون وجود هیچ مشکلی وارد پیست‌های اسکی شده و به ورزش و تفریح بپردازند.

*ایمنی پیست‌های ایران عالی است
وی در خصوص ایمنی پیست‌های اسکی ایران خاطرنشان کرد: ایمنی پیست‌های ما عالی است و کسی نمی‌تواند از آن ایراد بگیرد. سال‌های گذشته توری‌های استانداردی را در پیست‌های کشور مورد استفاده قرار دادیم. توری‌های داخلی استاندارد نبود و مجبور شدیم به منظور بالا بردن ایمنی پیست‌های کشور، چندین میلیون تومان توری خارجی خریداری کنیم.

* آتش سوزی عمدی در دیزین
ساوه شمشکی در خصوص آتش‌سوزی پیست دیزین عنوان کرد: پس از آنکه در نظرات کارشناسی مشخص شد که آتش سوزی عمدی بوده است، پیگیری‌ها از سوی قوه قضاییه آغاز شده و در صورت مشخص شدن رای نهایی نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد. بر اساس زمان‌بندی امیدواریم تا اواخر آبان و یا حداکثر تا اواسط آذرماه بتوانیم پیست را راه‌اندازی کنیم. شرکت سرمایه‌‎گذار و تمامی کسانی که در بازسازی مجموعه مشارکت دارند در تلاش هستند تا بتوانند پیست را به فصل اسکی برسانند. حجم خسارت وارده زیاد است با هزینه‌های جانبی از مبلغ مورد نظر نیز فراتر خواهد رفت. امیدواریم تا کمک مالی مناسبی از سوی نهادها برای بازسازی مجموعه صورت بگیرد. ما به خاطر مباحثی مانند تامین ارز و تحریم و ترخیص کالا از گمرگ در حال حاضر دارای مشکلاتی هستیم، حتی چندی پیش برای وارد کردن کابل، 8 ماه منتظر ترخیص کالا از گمرک بودیم.

* تیوپ سواری استاندارد می‌شود
«سعی می‌کنیم تیوپ سواری را استاندارد کرده و مطابق با قوانین جهانی در این رشته ورزشی فعالیت کنیم تا حوادث کاهش یابد.» وی با بیان این جمله به خبرنگار تسنیم، گفت: تیوپ سواری یکی از ورزش‌هایی است که در اکثر کشورهای دنیا انجام می‌گیرد. ما باید به مانند سایر دنیا طوری این رشته ورزشی را جای بیندازیم که خطرات آن به حداقل رسیده و مثل سایر کشورهای دنیا هر کسی فقط از یک تیوپ استفاده کند. این رشته ورزشی از هیجان بالایی برخوردار است.

* اسکی به یک رشته لوکس و گران بدل شده است
یکی دیگر از مشکلات ما این است که متاسفانه وزارت بازرگانی برای تجهیزات ورزشی، ثبت سفارش نمی‌کند. همین موضوع باعث می‌شود که قطعات و لوازم موردنیاز این رشته به شدت گران و کم بشود. ورود لوزام اسکی در اولیت دهم قرار گرفته است و کسانی که می خواهند این لوازم را وارد کنند با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. رشته ورزشی اسکی به دلیل اینکه لوازمش وارداتی است، رشته‌ای گران و لوکس محسوب می‌شود. در حقیقت اسکی یک ورزش همگانی است و همه علاقمندان دوست دارند در آن به فعالیت پرداخته و بازی کنند. متاسفانه به دلیل اینکه لوازم و تجهیزات این رشته ورزشی وارداتی است، اسکی به یک رشته لوکس و گران بدل شده است. امیدوارم در آینده بتوانیم بستری را فراهم کنیم که لوازم و تجهیزات اسکی در داخل کشور تولید شده و دیگر نیازی به واردات آن نداشته باشیم تا همه مردم بتوانند از این رشته ورزشی لذت ببرند.

* با 10 میلیون تومان پیست اسکی راه‌اندازی کردیم
کمیته ملی المپیک برای بازی‌های المپیک زمستانی بودجه‌ای در حدود 450 میلیون تومان به ما تخصیص داده است که این بودجه کم است و ما باید از منابع دیگر درآمدزایی کنیم. از سال 1380 به بعد استاندار پیست‌ها برعهده فدراسیون قرار گرفت. از آن زمان به بعد اتفاقات کمتری در پیست‌ها رخ داد چرا که ما با استانداردهای بین‌المللی و مطابق با خواسته‌های فدراسیون جهانی فعالیت کردیم.در برخی از شهرهای کشور پیست‌هایی را با 10 میلیون تومان احداث کردیم. به آنها می‌گفتیم که با 10 میلیون تومان می‌توانیم پیست را راه‌اندازی کنید. آنها این کار را کردند و به مرور زمان پیست‌های خود را گسترش دادند. در مورد بحث تله‌اسکی هم یک کارآفرین چهار محال بختیاری دستگاه تله‌اسکی ایرانی ساخته و آن را راه‌اندازی کرده است و ما دیگر نیازی نداریم که از کشورهای خارجی این وسیله حمل و نقل را خریداری کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس